- er film fra hele verden. Film der har fået stor opmærksomhed hos anmeldere. 
Film der støder. Film der glæder. Film der sætter tanker i gang. 
Film der vækker ideer til live.
Filmene bliver vist første mandag, tirsdag og onsdag i hver måned. 
Om mandagen er BIO vært ved en lille forfriskning i CAFEEN.
Vil du gerne modtage en mail om filmene kan du sende din mailadresse til 
kurtthinggaard@gmail.com.

MED KROP OG SJÆL er en poetisk, eftertænksom og anderledes kærlighedshistorie, der emmer af sensibilitet og romantik på sin helt egen måde. Den fortæller universelt og rørende om to menneskers forsøg på at nærme sig hinanden og et liv udenfor ensomheden.

 

Endre og Mária arbejder begge på et slagtehus: Endre er økonomichef, mens Mária er den nyansatte og grundige kvalitetsinspektør med autistiske træk. Chefen på slagtehuset forholder sig mistænksomt til Mária, men Endre synes hun er køn, omend hun holder sig lidt for meget for sig selv og er meget streng, når det kommer til at leve op til regeringens standarder for kød.

 

Om natten drømmer Mária og Endre den samme drøm. I drømmen mødes de i skikkelse af to forelskede rådyr i skoven, og de opdager det pudsige sammenfald, da en psykolog interviewer dem i forbindelse med en undersøgelse på slagtehuset. Først bliver de to introverte rutinemennesker forlegne, men senere begynder de at sammenligne deres drømme i frokostpausen.

 

Med tiden kan de ikke ignorere den intimitet og kærlighed, som de så nemt deler i deres fælles drømme. Men en ting er drømme; en anden er virkelighed, og det viser sig at være noget mere besværligt at genskabe intimiteten i døgnets vågne timer.

 

MED KROP OG SJÆL vandt guldbjørnen for Bedste Film på Berlin Film Festival i år sammen med den Økumeniske Jurys førstepris, FIPRESCI-prisen, samt hovedprisen som Bedste Film ved Sydney Film Festival.

 

Pressen skriver:

"Fremragende... Dristig filmkunst af den allerfineste slags."
- cphculture.dk - 6 stjerner

 

"Næsten magisk smukke billeder... humoristisk og varm kærlighedshistorie."
- kinosaur.dk - 5 stjerner

 

"En perfekt film.. et medrivende mesterværk."
- finespind.dk - 6 stjerner

 

"Smukt, filmlyrisk modstykke til tidens kynisme."
- Poltiken - 5 hjerter

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok